Stedet

Bofællesskabet ligger i udkanten af Engesvang i et nyere boligkvarter i nærhed af Bøllingsø. Søen blev gennem det 20. århundrede tørlagt, mens man har gravet tørv.

I 2005 blev søen genetableret, og søen og omgivelserne er blevet et dejligt naturområde. Der er sti hele vejen rundt, bådebro, lejrplads, grillpladser og mange muligheder for naturoplevelser og fritidsaktiveter.

Afløbet mod nord, der tidligere var en udrettet kanal, er i 2017 blevet genslynget. Så sammen med de tilstødende skov og hedeområder har vi en rig mangfoldighed af natur med mange arter af planter og fugle inden for gåafstand.

Engesvang ligger midt i Jylland – mellem Ikast og Silkeborg. Byen ligger lige ved krydset mellem A13, der går fra Vejle til Aalborg over Viborg, og den nye motorvej mellem Århus over Silkeborg og til Herning.

Der kører tog gennem Engesvang, som går mod Herning den ene vej og Århus og Skanderborg den anden vej.

I Engesvang ligger det meste af, hvad man har brug for af butikker i hverdagen: Dagligbrugsen, Spar-købmand, mikrobryggeri, pizzaria, et godt take-away køkken, frisør og en tankstation.

Byen har et meget aktivt foreningsliv i gymnastikforeningen, spejderne, kulturforeningen, menighedsrådet, bryghuset og et kulturhus i Den gamle Biograf. Der er dagpleje, børnehave, SFO, skole, hal og et friluftsbad, som faktisk er Danmarks ældste.

I hvert af vores huse er der installeret fælles bredbånd, og der er gravet fiberbredbånd ned med kabel-tv og hurtigt internet.

Grunden er ret stor. Der er både en stor parkeringsplads med carport, cykelskur, fælleshus og fællesarealer i form af græsplæner, vold, shelter, Legehus, køkkenhave og hønsegård. På bagsiden har vi tre ekstra carporte, endnu et cykelskur og et fælles depot med et lille værksted.

I princippet er alle arealer fælles, men hvert hus har en lille have, der indrettes og passes af husets beboere. Klipning af græsset på plænen i midten og alle de omliggende græsarealer er en fælles opgave. Det klares på 3-4 timer af dem, som på skift har tjansen.

De fire dobbelthuse danner en åben ring omkring en fælles plæne i midten, hvor der er havemøbler, legehus og gynger.

Alle husene er dobbelthuse, halveret på midten. Der er fire dobbelthuse. Boligerne i de tre af dobbelthusene er lige store. I det sidste dobbelthus er boligerne lidt mindre.

Husene har tre etager, inkl. kælder. Boligerne i de store huses boliger er på 116 kvadratmeter plus kælder i forskellige størrelser. Boligerne i det lille hus er på 86 kvadratmeter plus 32 kvadratmeter kælder.

Tre af de store boliger og en af de små har selv bygget til med en ekstra stue.

Boligerne er forskelligt indrettet, men de er alle tegnet ud fra en ide om at være åbne og lyse med pudsede murstensvægge og fyrretræsgulve. Alle husene har direkte forbindelse mellem køkken, stue og førstesal. Alle husene har altan på førstesal.

Fælleshuset ligger ved indgangen til grunden ud mod parkeringspladsen. Det er et ret stort hus på cirka hundrede kvadratmeter, hvor der er plads til cirka 40 siddende gæster, hvis det skulle blive nødvendigt. Normalt sidder vi 15-19 personer og spiser til aften med god plads. Fælleshuset har et nyindrettet, moderne køkken, som næsten ligner et industrikøkken med stålborde og dampovn. Det er effektivt!

I forlængelse af spisestuen er der et legehjørne til børnene, og på hemsen har vi sofahjørner, hvor vi kan få en kop te eller kaffe og en uformel snak efter maden, hvis vi har tid og lyst.

Derudover er der et toilet, et vaskerum med to store vaskemaskiner og tørretumbler.

Fra fælleshuset er der også udgang til en sydvendt terrasse med haveborde, hvor vi kan grille og spise, når det er godt vejr, eller slå vores store festtelt op, når der er brug for det.